Pannonhalmi Bencés Alumni

2013 adventjének harmadik, Gaudete vasárnapján ünnepélyes keretek között a diákmisén megalapítottuk a Pannonhalmi Bencés Alumnit. Asztrik főapát úr mint a szervezet képviselője kézjegyével látta el az Alapító okiratot. A szervezet tagjai lehetnek a Pannonhalmi Bencés Gimnázium volt és jelenlegi tanárai, ill. volt diákjai, alumnusai.

A diákszervezetbe a https://alumni.phbences.hu/ oldalon lehet belépni.

Az Alumni-szervezet a Pannonhalmi Bencés Gimnázium önálló öregdiák-szervezete, a Bencés Diákszövetség (BDSZ) tagszervezete. Elsődleges célja a gimnázium céljainak támogatása, öregdiákjai közötti kapcsolatok ápolása és Pannonhalma értékeinek mind élőbb képviselete. A Bencés Diákszövetséggel szoros kapcsolatatot kíván fenntartani. A belépéshez regisztrálni kell az elektronikus felületen, az Alumni Online-on vagy levélben, amelyről később tájékoztatást adunk. Azt szeretnénk, ha mindenki belépne!

Alumni-szervezetek elsősorban egyetemek öregdiák-szervezetei szoktak lenni. Példaként neves egyetemek – Harvard, Cambridge, Heidelberg, ELTE, SOTE – alumni-szervezeteit tanulmányoztuk. Tőlük veszi át iskolánk a szóhasználatot.

Az Alumniba belépők az belépés után kis idővel automatikusan Alumni PAX-kártyát kapnak. A kártya kényelmes belépést kínál az alma materba, ill. különböző mértékű kedvezményt nyújt az apátsági szolgáltatásokból és a boltok kínálatából (Viator Apátsági Étterem, Apátsági Pincészet, Bencés Kiadó és a Főapátság által működtetett üzletek) Pannonhalmán és Budapesten.

Az Alumni feladatai szervezni a pannonhalmi vonatkozású öregdiák-programokat (pl. Bencés Bál, Bencés Öregdiák-nap. Alumni-kosárkupa), ill. segíteni a minden bencés öregdiákot érintő programokat (pl. Bencés Nótahajó, Bencés Sportnap).

CsatolmányMéret
PDF icon a Pannonhalmi Bencés Alumni alapító okirata1.4 MB