Söveges Dávid pályázat

Söveges Dávid születésének 2017-ben esedékes 100. évfordulójára, igazgatónk, osztályfőnökünk és prefektusunk emlékének megőrzésére a Pannonhalmán 1958-ban érettségizett IV.B osztály egykori diákjai jeligés irodalmi pályázatot hirdetnek. A pályázaton két csoportban minden egykori és mai pannonhalmi diák indulhat korábban nem publikált tanulmánnyal, emlékezéssel, interjúval, rövid prózai vagy verses művel.

Az 1996-ban vagy előtte érettségizett diákok Söveges Dávidról megőrzött emlékeiket dolgozzák fel, vagy Söveges Dávid munkásságáról írjanak tanulmányt.

Az 1997-ben vagy azután érettségizettek, és a most Pannonhalmán tanuló diákok mit tudok Söveges Dávidról, és miért tisztelem őt” témakörben írt, (fent megnevezett műfajú, Söveges Dávidról szóló) pályaművel vehetnek részt a pályázaton.

A prózai pályaművek terjedelme 2 000 és 30 000 leütés között legyen, szóközökkel együtt.

A pályázatok beadási határideje: 2017. március 31.

A pályaművek beadása hagyományos formában vagy elektronikus formában lehetséges az alábbiak szerint:

a.) Kinyomtatva három példányban, A/4-es méretű borítékban Horváth Sára könyvtáros, Pannonhalmi Főapátsági Könyvtár 9090 Pannonhalma, Vár 1. címre kell beküldeni, a borítékra rá kell írni: Emlékezés Söveges Dávidra, valamint a jeligét. A pályamű 3 példányának címoldalára a szerző neve helyett a jeligét és az érettségi évét (ez utóbbira a beérkezett pályaművek csoportba sorolása miatt van szükség) kell feltüntetni! A pályaműhöz csatolt (kisméretű) lezárt borítékban – amelynek külső felén csak Emlékezés Söveges Dávidraa jelige és az érettségi éve szerepeljen – el kell helyezni a pályázó nevét, érettségi évét, és postai, valamint email-címét.

b.) Elektronikus formában (PDF formátum!) küldés esetén az alábbi email-címet kérjük használni: fokonyvtar@osb.hu (gondolva arra, hogy a feladó e-mail cím ne árulja el a pályázó kilétét). A pályamű címoldalán fel kell tüntetni a jeligét és az érettségi évét. A jelige feloldását ebben az esetben is postai úton kell eljuttatni kisméretű borítékban Horváth Sára könyvtáros, Pannonhalmi Főapátsági Könyvtár 9090 Pannonhalma, Vár 1. címre. A borítékra rá kell írni: Emlékezés Söveges Dávidra”, a jeligét és az érettségi évét, a borítékban pedig el kell helyezni a pályázó nevét, érettségi évét, és postai, valamint email-címét.

A pályázat bírálóbizottságának elnöke Gereben Ferenc (Ph60), a PKKE ny. docense; tagjai: Ásványi Ilona, a Pannonhalmi Főapátsági Könyvtár igazgatóhelyettese, Juhász-Laczik Albin OSB, a pannonhalmi gimnázium igazgatóhelyettese és Szikora József (Ph67), a Magyar Katolikus Rádió főszerkesztője.

A bírálóbizottság fenntartja magának a jogot, hogy a díjazott pályaműveket közzétegye, továbbá, hogy egyes kategóriákban ne adjon ki pályadíjat, illetve hogy különdíjat is adományozzon.

A pályázati díjak mindkét csoportban külön-külön:

I. helyezett 100 ezer Ft

II. helyezett 50 ezer Ft

III. helyezett 30 ezer Ft

 

Eredményhirdetés: 2017 őszén, később megállapítandó időpontban és helyszínen.

Budapest, 2016. november 11-én, Szent Márton napján

Az 1958/B. osztály nevében:

Szalai Béla

CsatolmányMéret
PDF icon Dávid atya centenárium - pályázat497.21 KB