Megyei kosaras sikerek

Öregdiák kosárlabdacsapatunk a felnőtt megyei bajnokságban aratott kettős győzelmét gimnáziumi csapatunké követte február 28-án Sopronban. Az IFI (15-18 éves) csapat a diákolimpia megyei döntőjében sikerrel vette az akadályokat. Két mérkőzést nyertek soproni iskolák csapatai ellen a bajnoki címért, az egyesületben nem igazolt kosarasok versenyében. és ezzel bekerültek az áprilisi, pécsi országos döntőbe.

A Róth Gyula Erdészeti Iskola ellen a 29. percben jutottunk 51 : 10-es állásig. Majd ezt követően a Szent Orsolya Gimnázium ellen már a 15. percben megvolt a szükséges előny, de befejeztük a félidőt, és akkor 61 : 8 állt az eredményjelzőn. Azaz mindkét ellenfelünknek idő előtt kellett elhagynia a pályát, mert sikerült 40 pontos különbséggel elhúznunk, és ilyenkor a diákolimpia versenykiírása szerint véget ér a mérkőzés.

Így az idei évben az igazolt "A" kategóriás 5:5, és a 3:3 elleni bajnoki cím mellé begyűjtöttük kosárlabda "B" kategória megye bajnoka címet is.
Csapatunk reális tudását, felkészültségét majd a az április elején Pécsett rendezendő Országos Döntő sokkal erősebb mezőnyében mutathatja meg.