2017-18-as évad

A 2017-18-as évadra a Pannonhalmi Bencés Gimnázium Közhasznú Alapítvány által beadott Sportfejlesztési program itt érhető el.

A 2017-18-as évad meghosszabbításának az MKOSZ által kiadott Jóváhagyó határozata itt található.

 

 

A 2016-17-es évadra a Pannonhalmi Bencés Gimnázium Közhasznú Alapítvány által beadott Sportfejlesztési program itt érhető el.

A 2016-17-es évad meghosszabbításának az MKOSZ által kiadott Jóváhagyó határozata itt található.

B 3:3

 

December 10-én, csütörtökön Sopronban rendezték a B33 kosárlabda (3: 3 elleni játék) diákolimpia megyei döntőjét. A versenyen mindhárom korosztályban elindultunk. Diákjaink nagyszerűen helytálltak a jobbára egyesületi játékosokra épített iskolák csapataival szemben. Két csapatunkkal is eljutottunk a megyei elődöntőig. Végül a Láng Rudolf, Szilágyi Vince, Tóth Máté, Török Lőrinc alkotta négyes bronzérmet szerzett, és ezzel kiharcolta az országos döntőben való részvételt.

 

Márc. 4-én, vasárnap befejeződött az idei pontvadászat alapszakasza. Az utolsó játéknapon minden mérkőzésen érvényesült a papírforma. Ennek megfelelően a két kérdéses mérkőzés eredményét figyelembe véve, az Aktív SE lett az alapszakasz győztes, és az IKC is bejutott a legjobb nyolc közé. A bajokság folytatásában az alapszakasz 9-10. helyezettek egy oda-vissza páros mérkőzésen döntenek a helyezésekről. A nyolc között pedig a rájátszással folyatódik a sorozat.

Az alapszakasz végeredménye:
1 Aktív SE 9 0
2 QPAC Pannonhalma 7 2
3 Gyürük Urai 7 2
4 Tetra Basket 6 3
5 Széchenyi Old Stars 6 3
6 IKC 3 6
7 MOGAAC 3 6
8 Oláh Bau 3 6
9 80s Aktív SE 1 8
10 VM Ravens 0 9

A nyolcaddöntők és az alsóházi helyosztók párosítása:
9. helyért/1 VM Ravens - 80's Aktív SE
NYD1 Aktív SE - Oláh-Bau
NYD2 QPAC Pannonhalma - MOGAAC
9. helyért/2 80's Aktív SE - VM Ravens
NYD3 Gyűrűk Urai - IKC
NYD4 Tetra Basket - Széchenyi Old Stars

 

Megyei kosárlabdasiker

 

 

 

November 27-28-án gimnáziumi ifi kosárlabda csapatunk (15-18 évesek) immáron harmadik, egymást követő évben jutott be a Diákolimpia Országos Elődöntőjébe. A héten Győr-Moson-Sopron megyei 2. helyezettként a Veszprém megyei 2. helyezett, Vetési Albert Gimnázium csapatával játszott a csapat oda-visszavágó mérkőzéseket. Mindkét meccset nyerve jutottak tovább! Gratulálunk! Először 27-én Veszprémben, és másnap, 28-án, itthon, Pannonhalmán találkoztunk.  Veszprémben 64:28-re, itthon pedig 68:38 arányban bizonyultunk jobbnak sportszerű ellenfelünknél! IRÁNY OROSZLÁNY! Ott rendezik a Diákolimpia Országos Elődöntő, most már bennü

nket is érintő mérkőzéseit!

 

 

 

Öregdiák-csapat

 

2018. ápr. 8-án bejutott a QPAC felnőtt (öregdiák) kosárlabda csapata a megyei bajnokság a legjobb 4 csapata közé! (a final four két meccse május 6-án lesz...)

Gratulálunk és köszönjük mindenkinek, akik a vasárnapjukon az ország különböző pontjairól elindultak, hogy a rájátszás első köréből tovább vigyék a csapatot a döntőbe. És azoknak is köszönjük, akik „csak” az edzésekbe bekapcsolódva segítettek, és azoknak is, akik ma távolról szorítottak a QPAC-ért! 

QPAC Pannonhalma - MOGAAC 65-41 (eredmények: http://kosarsport.hu/gyor-moson-sopron/;  jegyzőkönyv: http://img.hunbasket.webpont.com/pdf/x1718/hun_gyo_104.pdf,  statisztika: http://kosarsport.hu/…/hun_gy…/qpac-pannonhalma_mogaac_65:41)