2019-20-as évad

A 2019-20-as évadra a Pannonhalmi Bencés Gimnázium Közhasznú Alapítvány által beadott Sportfejlesztési program itt érhető el.

A 2019-20-as évad MKOSZ által kiadott Jóváhagyó határozata itt található.

 

Február 27-én iskolánk kosárlabda csapata idén is megnyerte a kosárlabda diákolimpia megyei döntőjét. És nagy reményekkel készültünk az április 2-4 közötti országos döntőre Kecskeméten. 

Komoly 4-6 éves munka volt a csapatunkban, a tavalyi évben csak a döntőben, az utolsó meccsen kaptunk ki a szerbektől Pécsett. Természetes, hogy szerettünk volna visszavágni, és újra felérni a dobogó tetejére. Ma már látjuk, hogy ez az esély megmarad távolabbi célként, a következő évekre. Viszont azt is tudjuk, hogy CSAK A VÉGREHAJTÁS SZÁMÍT, mert a végcél nem egyéb, mint az utas ábrándképe, aki hegygericről hegygerincre hág - amint Antoine de Saint-Exupéry mondja egy esszéjében.

Ma vissza tekintve a lezárt kosáridényünkre, a csapat munkájára kimondható, hogy idén is célba értünk! Sőt talán így végzőseinkben éppen a lényeg rögzül majd, hiszen rengeteg munkával, egymást tisztelve vált újra olyan közösséggé ez a generáció is, ahol a közös játék öröme, egymás megajándékozása belülről jövő természetes beállítódássá lett mindenkiben.

Előre kell tekintenünk, új rövid és középtávú célokat kell kitűzzünk, és ehhez motiváló lehet az kisfilm, amit tegnap fedeztem fel a neten. Milyen jó volt felidézni azokat az érzéseket, látni a játszótársakat, és rádöbbenni, hogy mindez nem csak négy-hat évre szól!

A videó bejátszás innen érhető el: https://youtu.be/6Oanlna2acg