2016/17-es évad

Március 24-26., Győr - Pannonhalma:

Márc. 24-én, péntek délután a győri Nádorvárosi Iskola csapatával játszott serdülő, 7-8. osztályos csapatunk a városi bajnoki címéért. A mérkőzés végeredménye 73 : 82 ide. Így mi jutottunk tovább a diákolimpia megyei döntőjébe, amit a közel jövőben Sopronban rendeznek majd! 

Márc. 25-én, szombaton került sor Pannonhalmán a Szent Benedek Kupa hagyományos kosárlabda versenyünkre. Közel egyforma csapatok küzdelmét, hat teljesen kiegyenlített mérkőzést tekinthetett meg az érdeklődők a Csarnokban.  A négy csapatos tornán körbeveréssel alakult ki a végeredmény. Három csapat végzett azonos pontszámmal, és csak a kosárkülönbség döntötte el a végeredményt. Idén a kupát a Győri Kosárlabda Club csapata nyerte. Mi lettünk a másodikak a szombathelyi Bolyai János Gyakorló Gimnázium, és az Oroszlányi Sport Egylet csapatát megelőzve. 

Márc. 26-án, vasárnap pedig öregdiákokból álló felnőtt csapatunk a tavalyi sikert megismételve, újra 2. helyen zárta az alapszakaszt a felnőtt profi megyei bajnokságban. Izgalmas mérkőzés volt a bajnoki sorozat utolsó összecsapása, egyetlen kosár döntött a javunkra, amit 3 másodperccel a vége előtt dobtunk.

 

November 16., Pannonhalma:

KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA MEGYEI ELŐDÖNTŐT NYERTÜNK 2016-ban!

Idén ismét mi rendezhettük a kosárlabda diákolimpia 5-6. korcsoportos megyei elődöntőjét Pannonhalmán. Az „A” kategória versenyéről van szó, ahol jobbára igazolt egyesületi játékosok szerepeInek iskolájuk csapatában.
Hármas körmérkőzéses rendszer szerint játszottunk. Először a győri Móra Sportiskola és Gimnázium csapatát győztük le minimális különbséggel (83 : 79), majd a soproni Szent Orsolya Gimnázium ellen már könnyebb győzelmet arattunk (80 : 58).

A két megnyert mérkőzés azt jelenti, hogy mehetünk Sopronba, a megyei döntőre, ahol újabb két soproni csapattal kell mérkőznünk az országos döntőbe jutás reményében!

 

November 12., Pannonhalma:

Idén is megrendeztük a Szent Márton Kupa kosárlabda tornát, Pannonhalmán.  Vendégünk volt a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és a pesti Piarista Gimnázium ifjúsági, 6. korcsoportú csapata .A Szent Márton Kupát idén a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium csapata nyerte.

Hagyományosan négy csapat játszott egymással, összesen hat mérkőzést láthatott a szurkoló közönség, 2016. november 12-én szombaton. Talán az utolsó, a döntő mérkőzés volt a legizgalmasabb, hiszen csak a második hosszabbítás döntött a kupa sorsáról.

Eredmények

Bencés

31 : 26

Kossuth

Fényi

57 : 20

Piarista

Kossuth

32 : 49

Fényi

Bencés

52 : 14

Piarista

Piarista

27 : 50

Kossuth

Bencés

30 : 30 / 40 : 40 / 45 : 49

 Fényi

 

1. Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium - Miskolc

2. Bencés Gimnázium - Pannonhalma,

3. Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium

4. Piarista Gimnázium – Budapest.