Az Országos Kosárlabda Diákolimpián 4. lett a csapatunk

Az amatőr kosárlabda diákolimpia országos döntőjében, Kecskeméten, 2016. április 1-3-án 4. helyezést ért el ifjúsági kosárlabda-csapatunk. Gratulálunk! A várakozásnak megfelelően sikerült derekasan helytállnunk, az országos 4. helyezést szereztük meg. A csapat tagjai voltak: Berente Miklós, Berzi András, Bódy István, Borzsák István, Fejér Domonkos, Láng Rudolf, Lits Benedek, Kállay Albert, Kondé Márton, Kovács Balázs, Kovács Dániel, Marxer Benedek, Schreng Miklós, Tóth Máté, Vámosi Filip. Edző: Erdőssy István.

Az iskolai kosárlabda idei legerősebb megméretését éltük át a múlt hétvégén, április első három napján, a Diákolimpia Országos Döntőjében. Ebben a versenysorozatban több mint 100 iskola fiú csapata indult az idei tanévben. Kecskeméten, az országos döntőben az ország 16 legjobb iskolája vívott meg egymással, immáron 14. alkalommal a bajnoki címért. Korábban 4 alkalommal lettünk mi a bajnokok, tavaly az ezüstérem jutott. Komoly felkészülést csináltunk végig az idén. Heti 3 edzésünk volt. Szép számmal játszottunk előkészületi meccseket. A tavaszi szünet alatt a Nagyhéten, és a Fényeshéten kétszer 3 napot dolgoztunk Pannonhalmán, napi 3 edzéssel. Bizakodva utaztunk el a versenyre, hiszen mindenki egészséges, és motivált volt. volt. És a várakozásnak megfelelően sikerült derekasan helytállnunk. Péntek délutántól, vasárnap délelőttig 6 meccset kellett lejátszanunk. Első nap délután két könnyebb csapat ellen kezdtünk, és bajaiakat 53:2, és a szekszárdiakat 56:8 arányban győztük le a 4x8 perces játékidő alatt. Szombaton 3 meccset kellett lejátszanunk. Előbb a csoport egyetlen kemény csapatát, a nyíregyháziakat vertük 38:30 -ra, majd a keresztbe játszásnál, a másik csoport 2. helyezettje, a tavalyi bajnok Debrecen ellen 37 : 26-ra nyertünk. Következett az országos elődöntő, a házigazda Kecskeméttel. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de mindent felülmúlt, amit át kellett élnünk. Ez ugye a szombati nap 3. mérkőzése volt, igazi ki-ki meccs, este 18.30-tól. Olyan, a szabályoknak éppen csak megfelelő méretű teremben kellett játszanunk, ahol a hazai csapat edzett év közben. Ráadásul erre a meccsre még vagy 80 ember kíváncsi volt, a nézők lába a vonal mögött volt közvetlen, és amikor be kellett dobni a labdát valaki terpeszben állt, hogy ne kelljen a lábára lépni... Szóval 24 óra alatt az 5. meccs a levegőtlen teremben, a tucatnyi duda fülsüketítő hangorkánja, ehhez az esti utolsó, ezen a napon a 10. meccsüket vezető játékvezetők, hát bizony pokoli volt. Méltatlan egy ilyen súlyú mérkőzéshez. Küzdöttünk derekasan. Nehezen indult, ám a 4. negyedre a zóna védekezésre váltással 2 pontra feljöttünk, és majdnem sikerült megnyerni a meccset. Azonban amíg Ők az utolsó 4 büntetőjüket bedobták, mi azokat kihagytuk. Így hát 27:31 áll a jegyzőkönyvben. Maradt tehát vasárnapra a bronzmeccs, a helyosztó a 3. helyért, a budapesti szerbek ellen. Átlag +10 kg oda, és vízilabdás agresszivitás. Fizikális meccs volt, nem túlzás kimondani, brutális. De azért a szünetben vezettünk 6 ponttal. Sajnos a végére felőröltek, utolértek minket. Döntetlennél az utolsó percben mi támadtunk, de nem sikerült dobáshelyzetig jutni, sőt végül az utolsó kosarat a szerbek dobták. 20:22 a végeredmény, lemaradtunk a bronz éremről is, 4-ek lettünk. (Ezen az utolsó, a 6. meccsünkön 11 büntetőt hagytunk ki a megítélt 13-ból...)

A döntőben 25 ponttal nyert a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium csapata a szombathelyiek ellen. Ezt a döntőt nekünk kellett volna játszanunk! No majd jövőre! A csapat tagjai voltak: Berente Miklós, Berzi András, Bódy István, Borzsák István, Fejér Domonkos, Láng Rudolf, Lits Benedek, Kállay Albert, Kondé Márton, Kovács Balázs, Kovács Dániel, Marxer Benedek, Schreng Miklós, Tóth Máté, Vámosi Filip. Edző: Erdőssy István.

http://www.mdsz.hu/…/amator-kosarlabda-diakolimpia-orszago…/