Az iskola bemutatása

Iskolánk madártávlatból Iskolánk, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium Egyházzenei Szakgimnázium és Szakkollégium az ország egyik elitiskolája, a legjobb egyházi középsiskola. Életünket a hagyomány és a folyamatos megújulás jegyében alakítjuk. Fontosnak tartjuk megőrizni az ezerötszáz éves bencés rend, az ezeréves pannonhalmi monostor és a jelenlegi formájában hetven évvel ezelőtt épült és szerveződött iskola tradícióját. Ugyanakkor a folyamatos pedagógiai megújulás, az új utak keresése jellemzi XXI. századi iskolánkat, amelynek fenntartója a Magyar Bencés Kongregáció.
Célkitűzésünk az, hogy diákjaink a keresztény nevelés, a magas szintű oktatás és a sokoldalú szabadidős tevékenység során felkészüljenek a keresztény értelmiségi előtt álló feladatokra. Nem csupán a felsőbb tanulmányokra kívánjuk elvezetni őket, hanem arra, hogy teljes emberré váljanak, és otthonra találjanak a teremtett világban.

A belső lépcsőház Pannonhalma ezer éves falai között diákjaink megtalálhatják a számukra megfelelő kihívást a magas szintű oktatás, a személyes hit és elköteleződés, a közösség, a művészetek és a sport területein egyaránt. A kollégium személyes odafigyelést biztosító közössége, széleskörű és kiemelkedően magas szintű nyelvoktatás, több mint hetven délutáni szakkör, hangszeres órák, zenekarok, egyházzenei képzés, kosárlabda, atlétika, vívás és teniszedzés, valamint számos további sportolási lehetőség várja diákjainkat. A gimnáziumban és a diákotthonban működő szerzetesek és világi munkatársak elkötelezettek a pedagógiai megújulás, a kompetencia alapú oktatás és a személyes nevelés mellett.Iskolánk azoknak a fiúknak a jelentkezését várja, akik nyitottak a gimnázium és a kollégium kihívásaira és lehetőségeire, valamint tanulmányi eredményük legalább jó átlagú. Fontosnak tartjuk, hogy felvett diákjainkat az esetleges felmerülő nehézségek között is támogassuk, és megőrizzük Pannónia Szent Hegyén.

Mind a 4 évfolyamos, mind a 6 évfolyamos képzési rendszerben indítunk egy-egy osztályt. Nyílt napjaink mellett az érdeklődő családok telefonos egyeztetés alapján egyéb időpontban is meglátogathatják iskolánkat.

A rövid illetve hosszabb bemutatkozás az oldal aljáról letölthető.

CsatolmányMéret
PDF icon rövid bemutatkozás22.52 KB
PDF icon hosszú bemutatkozás253.8 KB