Ongjerth Richárd (1972B) péntek esti előadása

Ongjerth Richárd

2022. szeptember 30-án, pénteken este 8 órakor a Díszteremben Ongjerth Richárd (1972B) várostervező, urbanista Csokvaomány-Tólápa, urbanisztika a „vadtelepen” címmel tart előadást egy sokkal szebb napokat látott borsodi kistelepülésről, újraindulási esélyeiről.

A technológia fejlődésével egyre kevesebb ember munkája biztosítja a különböző dolgok előállításához szükséges alapanyagokat, így a mezőgazdaságra, bányászatra épült települések, településrészek elnéptelenednek, és a munkavállalás érdekében máshová költözők helyére olyan halmozottan hátrányos helyzetű emberek, családok költöznek, akik számára fokozott, gyakran teljesíthetetlen erőfeszítéseket igényel a mindennapi megélhetés előteremtése.

Előadónk urbanista – azaz településtervezéssel foglalkozó – szakember mindennapi tapasztalatai alapján mutatja be egy sokkal szebb napokat látott borsodi kistelepülés, és annak egykori bányásztelepe példáján a társadalmi esélyteremtés, a segítségnyújtás lehetőségeit és mindennapjait a mai Magyarországon.

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!