Szalárdy Levente péntek esti előadása

Szalárdy Levente

2019. május 10-én 20.00 órakor a Díszteremben Dr. Szalárdy Levente neurológus, idegtudományi kutató tart előadást Egéragytól betegágyig Transzlációs medicina az idegrendszeri betegségekben  címmel. Az elmúlt évtizedek korábban elképzelhetetlen technikai fejlődést hoztak az idegtudományban. Ismereteink jelentős része azonban állatkísérleteken alapul, amelyek „transzlálása”, tehát humán kontextusba helyezése és felhasználása, nagy kihívást jelent a jelen kor orvostudománya számára.

A humán genom feltárása, az új generációs génszekvenálás, továbbá a géntechnológia, az epigenetika, a bioanalitika, valamint a hisztokémiai és képalkotó eljárások fejlődése nagyban hozzájárult ehhez a fejlődéshez.

Dr. Szalárdy Levente (Ph ’04 A), a klinikai orvostudományok doktora, az SZTE ÁOK Neurológiai Klinika szakorvosa, Junior Prima díjas. Főbb kutatási területei a mitochondriális agyvelőbántalmak, a sclerosis multiplex és az agyi kisérbetegségek. Kutatásai bemutatásán keresztül szemlélteti a transzlációs orvostudomány lehetőségeit, problematikáit és tanulságait.

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!