Oroszi Beatrix péntek esti előadása

Oroszi Beatrix

2020. szeptember 18-án, pénteken este 8 órakor a Díszteremben Oroszi Beatrix orvos, epidemiológus, járványügyi szakértő tart előadást COVID19: mit tudunk (tenni)? címmel. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium járványmatematikai projektjének vezető orvos-epidemiológusa a legégetőbb témákat hozza Pannonhalmára.

Tavasszal 100 nap kellett ahhoz, hogy egymillió ember megfertőződjön az új koronavírussal. Most már alig 100 óra alatt megvan az újabb millió. A második hullámban élünk. Hazánkban az első ezer esethez 36 nap kellett, ma már 1000 újabbhoz elég egy-kettő.

Mit tudunk eddig a Covid19 vírusról, a terjedésről és a betegségről?

Soha nem szaladt ennyire a matek: hogyan vizsgálják az epidemiológusok a járvány terjedését, mi az a nevezetes járványgörbe és a reprodukciós szám? Milyen egyéni és közösségi stratégiáink lehetnek magunk és egymás megóvására, a védekezésre, a terjedés fékezésére?

Az előadás zártkörő, kizárólag az iskola diákjai -- kohorszos rendben --, ill. tanárai vehetnek részt rajta: a 10-12. évf. személyesen, a 7-9. évf. az osztálytermében streamelve. Kérdéseket előben és mobilon is fel lehet majd tenni.

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!