Vendégfogadás

Az apátság és a gimnázium az alábbi helyeket ajánlja hozzánk érkező vendégeink számára:

  1. Szent Jakab Ház: zarándokcsoportok, közösségek, iskolai osztályok, nagyobb baráti társaságok számára Pannonhalmán. Elérhetőség:  szentjakabhaz@osb.hu www.szentjakabhaz.hu
  2. Tápi Bencés Kulcsosház és Erdei Iskola: iskolai osztályok, táborok számára a közeli Tápon. Elérhetőség: szentjakabhaz@osb.hu www.szentjakabhaz.hu
  3. Szent Benedek Vendégház: baráti társaságok, családok, osztályok, közösségek a közeli Tarjánpusztán. Elérhetőség: Kálmán Józsefné polgármester, 20/919-1336, kalmanjozsefne@gmail.com
  4. Öregdiákjaink fogadásával kapcsolatban alább olvashatók fontos információk. Elérhetőség: év közben Baumgartner Bernát osb vendegpater@osb.hu, nyáron Klimas Marcel klimas@osb.hu.

Várjuk szeretettel Vendégeinket!

 

Öregdiákjaink vendégfogadásáról

Szeretettel várunk vissza. Pannonhalma nem csak négy vagy hat évre szól, hanem mint ezeréves monostor, hazánk legrégebbi otthona számodra is. Hogy vendégül láthassunk, mindig időben jelentkezz be a vendégpáternél, Fidél atyánál. 

  1. Ha kiemelt eseményekre érkezel (Farsang, Szent Márton, Mikulás, Gyertyagyújtás), szállást a tömegvendégszobában tudunk adni, illetve ennek hiányában vagy telítettsége esetén hálózsákos-matracos formában egy üres helyiség áll rendelkezésre. Amíg nincs állandó kereseted, addig az iskola állja a szállás és a menzai étkezés költségeit, ezzel is azt üzenve, hogy visszavárunk benneteket.
  2. Ha elcsendesedni, lelki vezetésre vagy vizsgára készülni jössz egy-két éjszakára egyedül, szállást a főmonostori tetőtéri szobákban adunk. Amíg nincs állandó kereseted, addig az iskola állja a szállás és a menzai étkezés költségeit.
  3. Ha azért szeretnél hosszabb időt tölteni Pannonhalmán, mert újból szeretnél érettségizni valamelyik tárgyból, vagy ha nyári munkára szeretnél jönni, akkor kérésedről a gimnázium igazgatójával egyeztetve a főmonostori perjel dönt. Ekkor a szállás és az étkezés költségeit havonta vagy megtéríted, vagy a számodra munkát kínáló főapátsági részleg megtéríti.
  4. Ha lelkigyakorlatra jössz vissza, szállást a tömegvendégszobában tudunk adni. Ennek hiányában, hálózsákos-matracos formában, egy üres helyiség áll rendelkezésre. Amíg nincs állandó kereseted, addig az iskola állja a szállás és a menzai étkezés költségeit.
  5. Osztálytalálkozó esetén kedvezményes szállásdíjat kérünk. A menzai étkezést a mindenkori aktuális árakon tudjuk adni.
  6. Ha barátnődnek szeretnéd megmutatni egykori iskoládat, az ötéves találkozóig csak egy napra gyertek.