A II. Bencés Jótékonysági Bál felajánlásainak átadása Pannonhalmán

Bencés Hírlevél, 2007. július 11., szerda, Polgári István

A Bencés Diákszövetség és a Diákszövetség társszervezeteként működő Medium Pro Educatione Közhasznú Alapítvány szervezésében idén második alkalommal került megrendezésre a Bencés Jótékonysági Bál a BM Duna Palotában 2007. február 10-én. A Bál idei jótékonysági célja a jelenleg működő bencés gimnáziumok megsegítése, ezen belül a határon túli magyar gimnazisták támogatása. A jól szerevezett, kitűnő hangulatú este folyamán a Bál támogatóinak és a jótékonysági felajánlásoknak köszönhetően 2 millió forint gyűlt össze a Bál céljaira, amelyen a pannonhalmi és a győri gimnázium fele-fele arányban osztozott.

A pannonhalmi gimnáziumnak szánt adomány átadására ünnepélyes keretek között került sor 2007. április 24-én a Főapáti Hivatalban. Az átadáson a szervezők részéről jelen volt a főszervező Horváth Gellért (Ph’98), dr. Németh Szilárd, a Bencés Diákszövetség ügyvezető elnöke, valamint a Medium Pro Educatione Közhasznú Alapítvány teljes kuratóriuma, élükön Kemény Gábor elnökkel. A gimnáziumot fenntartó Főapátságot az átadáson Hortobágyi T. Cirill perjel képviselte, a gimnázium részéről Hardi Titusz igazgató és az iskola vezetésének több tagja vett részt az ünnepségen.

A rendkívül barátságos légkörben zajló találkozáson dr. Németh Szilárd adta át a felajánlott összeget Hardi Titusz igazgatónak, aki a gimnázium nevében köszönetét fejezte ki azért, hogy volt diákjaink ebben a gazdaságilag rendkívül nehéz időszakban is a gimnázium mellé álltak és ezzel a kezdeményezéssel is segítik az iskola célkitűzéseinek elérését.

A szervezők a Bál támogatóinak számozott támogatói emlékéremmel köszönték meg a II. Bencés Jótékonysági Bál megrendezésében való támogató közreműködést. Az 1. sorszámmal ellátott emlékérmet Asztrik főapát úrnak készíttették, amelyet Horváth Gellért főszervező adott át a főapát urat képviselő Cirill atyának perjelnek. A találkozó végén a további sikeres együttműködés és a következő évi hasonló találkozás reményében koccintottak a résztvevők.