Nem bízom a szavakban - alkotópályázat diákoknak

Te mit tennél, ha úgy éreznéd, hogy nem léteznek szavak arra, hogy igazán őszintén kifejezd magad? Milyen helyzetben tudod ezt elképzelni? Mit várnál ettől a szótlan beszélgetéstől? 

Inspirálódj a fenti kérdésekből és küldj egy szavak nélküli alkotást, hogy az Arcus Temporum Pannonhalmi Művészeti Fesztivál keretében rendezett pop-up kiállítás keretében megmutasd, hogy te mit csinálsz, amikor nem bízol a szavakban! A bencés diákok nyertes alkotásait a Trafó azonos című pályázatának díjazott alkotásai mellett állítjuk ki a Bencés Gimnázium Galériájában.

 nyelvi korlát / túl a beszéden / szavak helyett / elhallgatás / szeretetnyelv / igazság / biztonság / akadály/ megismerés / flow / idegenség / szótlan helyzet / kimondatlan kérdés / némasági fogadalom / metakommunikáció

Kiknek?

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium minden diákjának, akik volt már bizalmatlan a szavakkal.

Mivel?

Egyénileg vagy csoportosan készített jelenettel, videóval, installációval, szoborral, képpel, zenével, performansszal vagy bármilyen alkotással, amelyben egyetlen szó sem szerepel. Fejenként legfeljebb két alkotással, a csoport egyik tagjának pannonhalmi bencés diáknak kell lennie.

Meddig?

Július 20-ig. A pályaműveket ezután a több művészeti ágat képviselő zsűri értékeli: Csaba Bálint (Ph’10a) – filmdramaturg; Déri András (Ph’07a) – táncos; Erdődy Orsolya – kulturális menedzser, a Fesztiválzenekar igazgatóhelyettese; Mélyi József – művészettörténész, műkritikus; Török Tímea – drámainstruktor, Trafó; Virágvölgyi István – kurátor, képszerkesztő, a Capa-nagydíj titkára

Hogyan?

Emailben az ars@osb.hu címen. A tárgyba írjátok bele: ‘Nem bízom a szavakban pályázat’. Kapcsolat: Konrád atya.

Miért?

Mert a 10 nyertes pályaműből az Arcus Temporum Pannonhalmi Művészeti Fesztiválon (2019. augusztus 23–25.) kiállítást rendezünk, amelyen a bencés diákok művei mellett a Trafó Kortárs Művészetek Háza azonos témájú pályázatának díjnyertes munkái is láthatók. Az első három helyezett tiszteletjegyeket kap az Arcus Temporum Fesztiválra, valamint a Trafóba szóló jegyeket is hazavihet.

Szeretettel várjuk a pályamunkákat!

CsatolmányMéret
PDF icon nem_bizom_a_szavakban_palyazat_paf.pdf828.55 KB