Nem akarok - Nemes Nagy Ágnes 100

NNÁ 100

2023. május 15-én, hétfőn 19.45-kor a Díszteremben a tavaly születésének centenáriumát ünneplő Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő életét és munkásságát bemutató Nem akarok - Nemes Nagy Ágnes 100 c. koncertszínházi előadást fogadjuk be. Rendezője és szereplője Vecsei H. Miklós színművész, zeneszerzője Tempfli Erik Artisjus-díjas zongorista, énekese a Nemes Nagy Ágnest megszemélyesítő Hegedűs Bori, narrátora és szerkesztője Juhász Anna irodalmár.

A hangsúlyosan az embert és sokban a szakralitást bemutató előadás premierje Rómában volt, a Szent István Házban és Brüsszelben, a Liszt Intézetben. Tavaly volt századik születésnapja Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő, esszéíró, műfordító, pedagógus, a XX. századi magyar irodalom meghatározó alkotójának. 2022-ben a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum az ő születésének századik évfordulója tiszteletére centenáriumi évet hirdetett. Ennek a kiemelt évnek a keretében valósult meg a Nem akarok című, Nemes Nagy Ágnes életét bemutató koncertszínházi előadás.

Nem akarok egy meghitt, zenére fogalmazott életmű négy hangra komponálva, ahol nemcsak egy XX. századi, meghatározó irodalmi életút elevenedik fel, de közelebb léphetünk barátságok, versek, irodalmi művek és emberi döntések hátteréhez, míg dalként kedvenc Nemes Nagy Ágnes verseink csendülnek fel. A program folyamatos teltházzal működik, örömmel visszük el az Önök városába, közösségébe is az előadást.  

Időtartam: 65 perc