Irodalmi-történelmi versenyeredmények

Pamper Zsolt (9.B) a megyei Berzsenyi Dániel szavalóversenyen 1., a Magyar Írószövetség által meghirdetett Radnóti és kortársai szavalóversenyen pedig a döntőbe jutott. A 37. sárvári Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat és Találkozón 2014. április 15-18-án vers kategóriában Kovács Márton (12.B) Arany oklevelet kapott. Az Országos Történelem Tanulmányi Versenyen Lukács Patrik (8.A)  5. helyen, Savaria Történelem Versenyen Csapláros Dániel (10. A)  11. helyen végzett. Gratulálunk!

Az április 10-én, csütörtökön a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban megtartott Berzsenyi Dánielről elnevezett megyei középiskolai kollégiumi szavalóversenyen Pamper Zsolt (9. B) mellett iskolánkat a versenyen még Kállay Albert (9. B) képviselte.

A  Radnóti és kortársai szavalóversenyén több száz induló közül (iskolánkból 5 fő nevezett) az országos döntőjébe jutott Pamper Zsolt (9. B). A verseny döntője a Magyar Költészet Napján, április 11-én volt a Magyar Írószövetség Székházában. Diákunk a döntő 13 fős mezőnyében rangos zsűri előtt szavalhatta el választott két versét (Radnóti Miklós: Tétova óda és Babits Mihály: Csonka Magyarország).

Az idén 37. alkalommal megrendezett Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat keretében ötven kiválasztott pályázót hívtak meg, vers, próza és tanulmány kategóriából a szokás szerint Sárváron megrendezett találkozóra. A három napos Nádasdy Várban rendezett programok során a zsűri részletesen kiértékelte a behívott pályázók munkáit, majd zárásként a díjkiosztóra is sor került. Kovács Márton XII. B osztályos tanulónk vers kategóriában arany oklevelet kapott.