Ébresztőóra - Együttműködés a Főapátság és az UNICEF között

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium és az UNICEF Magyar Bizottság a 2015-16-os tanév kezdetével sikeresen elindította a szakmai irányelveinek megfelelő közös gyermekvédelmi programot. A program alkalmából szeptember 7-én találkozott egymással Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát és Lux Ágnes, az UNICEF Magyar Bizottság gyerekjogi igazgatója, akik a gyermekjogok aktuális kérdéseiről értekeztek.

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium és az UNICEF Magyar Bizottság együttműködése sikeres és folyamatosan bővül. Szeptember 7-én a gimnázium minden diákja az UNICEF Magyar Bizottság Ébresztőóra nevű, hazai iskolák számára kifejlesztett, ingyenes, gyerekjogi programján vett részt. A foglalkozásokat osztályonként erre az alkalomra felkészített önkéntesek vezették.

A program célja, hogy növelje a gyermekjogok ismertségét az iskolában. A jogok ismerete és tisztelete egyenes úton vezet a felelősségvállaláshoz, a mások jogainak tiszteletben tartásához, és így a korlátok és szabályok betartásához. A program hozzájárul ahhoz, hogy javítsa a gyerekek önértékelését, növelje látókörüket, és fogékonyabbá tegye őket a bennünket körülvevő világ problémái iránt.

Az elkövetkező félév során az UNICEF Magyar Bizottság munkatársai folyamatosan segítik a pannonhalmi gimnázium tanári karának munkáját az iskola gyermekvédelmi szabályzatának megismerésében és további kifejlesztésében.

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium Magyarország legősibb tanulmányi műhelye, ma mintegy háromszáz diák él és tanul itt; a Szent Benedek Gimnázium tagintézményeibe pedig országszerte mintegy ezer diák jár. Az UNICEF Magyar Bizottság a gyermekjogok megismerése, tisztelete és védelme érdekében figyelemfelhívó, oktató és érdekérvényesítő munkát végez Magyarországon.

A Pannonhalmi Főapátság sajtóközleménye a cikk alján olvasható.

CsatolmányMéret
PDF icon pannonhalma_-_unicef.pdf78.89 KB