A 2022A osztály nyári záró kirándulása

2022A

A 2022A osztálynak az Egyházi közösségi célú programok 2022. évi támogatásának segítségével sikerült eljutnia a kitűzött úticélokhoz: Plitvicei tavak, Kravica vízesés, Orebić és Dubrovnik. A támogatás teljes összegét a kiadások útiköltség tételének mérséklésére használa fel az osztály, hiszen a tervezett és a megvalósított útiterv több mint 20 00km -es távot ölelt át.

Az út érintette Bosznia-Hercegovinát (Kravica), illetve keresztül szelte Horvátországot – 2 nemzeti park, Orebić-ferences kolostor, Korcula szigete és kulturális öröksége valamint a dubrovniki világörökségi helyszín meglátogatásával.

A támogatásból megvalósított utazás, annak útiköltségmérséklése teljes egészében megvalósult. Az akkori (illetve a mai árakkal) 2022Aez a tervezett utazás középiskolai diákok számára pályázat nélkül, önerőből nem lett volna lehetséges.

A program röviden:

Első nap a Plitvicei tavak legmagasabb pontjától, majd lefelé sétálva végighaladtunk a vízesések mellett, áthajóztunk a Kozjak tavon, s a nap második felére érkeztünk le az alsó tavakhoz és a nagy vízeséshez.

Másnap Kravica, Bosznia legszebb vízesését néztük meg, mely szinte útba esik Orebić felé.

Harmadik nap délelőtt szabadprogram, majd választható kiscsoportokban hegymászási lehetőség volt: hosszú túra vagy rövid túra/hegyi séta (kb. 3 óra), a környező települések vagy a ferences kolostor megtekintése; fürdés-strand. Délután Korcula szigetének kulturális örökségében gyönyörködhettünk.

Negyedi nap Dubrovnik világörökségének, ó- és belvárosának felfedezésére tettünk kísérletet egy helyi magyar idegenvezető segítségével; este szabadidő, éjszaka utazás haza.

Ezúton is köszönjük Magyarország Kormányának támogatását programjaink megvalósításához!

Projekt azonosítószáma: EKCP-KP-1-2022/3-000249

MO