Vívóvizsga

2014. december 10-én került sor a vívóvizsgára, amelyen kezdő iskolai és délutáni vívóink mutatták be tudásukat diáktársaik, a tanári kar, főapát úr és a bencések előtt. Jelen volt Polgár Pál a Magyar Vívó Szövetség főtitkára is. Részletek és képek alább.

A vívóvizsgán a délelőtti iskolai oktatásban részt vevő hetedikesek, valamint a délutáni egyesületi edzésre járó kezdő csoport vett részt. A csoportokat a haladó vívók vezették. Forgószínpad-szerűen, öt állomáson folytak a vizsgafeladatok.  A pannonhalmi vívásról itt olvashat részletesen. A vívóvizsgán készült képek megtekinthetők ide kattintva.

A vizsga menete

1. helyszín: célgimnasztika - 8 ütemű célgimnasztikai gyakorlat

első ütem:alapállásból (torna) ugrás terpeszállásba, második ütem: terpeszállásból ugrás alapállásba, 8 ütemen keresztül, minden szökdelésre negyed karemelés (bal kar oldalsó középtartás, 2. jobb kar oldalsó középtartás, 3. bal kar magas tartás, 4. jobb kar magas tartás, 5-8 ütem visszafelé.
Három kísérlet: 3 pont, ha egyszer, vagy kétszer sikerül  + 1 pont, ha mind a háromszor hibátlan. Vizsgáztató: 3-4 haladó vívó

2. helyszín: pénz a sarok alatt, kitörés végrehajtásakor a pénz előre csúszik
Három kísérlet: 1 pont, ha egyszer, vagy kétszer sikerül, ha mind a háromszor hibátlan + 1 pont.
Vizsgáztató: 3-4 haladó vívó

3. helyszín: a leejtett kesztyűt a vívónak el kell kapnia
Három kísérlet: 2 pont, ha egyszer, vagy kétszer sikerül, ha mind a háromszor hibátlan + 1 pont.
Vizsgáztató: 3-4 haladó vívó

4. helyszín: vívólépésben áthaladni az ugrálókötél alatt

5. helyszín: egyszerű lábgyakorlatok

1/1.     lépés előre,
1-2.     lépés hátra
1/3.    kitörés,
1-4.    lépés előre-kitörés