Távtesi 5/2

Második oktatóvideó az otthoni testmozgáshoz. Maradj mozgásban - a lakásban: https://www.youtube.com/watch?v=TUAuli4xo3w

A rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokat eredményez. Ezért született meg a gondolat, hogy megtartsuk a mindennapos testnevelési órák gyakorlatát a távoktatás idején is. Az emberi szervezetnek szüksége van az állandó fizikai terhelésre. Így meg kell oldani, hogy odahaza, nehezített körülmények között is rendszeresen sportoljunk. Az alábbiakban felvázolt edzésprogramok ezt a minimális mozgásigényt hivatottak kielégíteni. Természetesen lehet ettől eltérő és nagyobb terjedelmű edzést is végezni. Ajánlatos különböző edzéseszközök (pl.: súlyzó, szobakerékpár, stb…) bevonása, amely színesíti a sporttevékenységet. A lényeg: MARADJ MOZGÁSBAN!

Az alábbi alapprogramban egy ötperces mozgássort állítottunk össze. Ennek kétszeri vagy négyszeri ismétlésével kapod meg a 10 illetve 20 perces feladatsort. A gyakorlatok után szükség van megfelelő nyújtásra. Ebben segít a legutolsó ábra, amelyen a különböző nyújtógyakorlatok láthatóak. A gyakorlat sorokhoz szemléltető videó is készült.

A helyszíni adottságok miatt négyféle testnevelési program készült: íróasztal melletti, lakáson belüli, teraszon és udvaron végezhető. Ezek elvégzését a Szülők igazolják le a testnevelő tanárok felé, minden héten. Ötperces edzést a diák akkor választhat, ha egyben a Szülőt is ráveszi, hogy csatlakozzék az edzéshez.

Testnevelési program (5-10-20 perc)

Helyszín: lakásban

Eszköz: stopper

Időtartam: 5 perc, 10 perc, 20 perc

Intenzitás: közepes

Sorozatok száma: 1,2,4

Gyakorlat

Ismétlésszám

Időtartam

Helyben futás

1x

60mp

Szökdelés

Ugrás terpeszállásba, oldalsó középtartás,

vissza kiinduló helyzetbe

15x

30mp

Hegymászás

Mellső fekvőtámaszban váltott lábú taposás

15x

30mp

Páros lábon szökdelés

Minden harmadikra páros térdfelhúzás

15x

30mp

Karhajlítás mellső fekvőtámaszban

Klasszikus „fekvőtámasz”

10x

30mp

Lábemelés

Hanyatfekvésben, kar a törzs mellett, tenyér a talajon

páros lábemelés talajtól 20cm magasságig, 5 másodpercig tartani

5x

30mp

Superman

Hasonfekvés, karok előre nyújtva

Fej, láb egyszerre felemel, karokat könyökben hajlítva váll felé húzzuk

20x

30mp

Alkartámasz

1x

60mp