Távtesi - 5/1

A rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokat eredményez. Ezért született meg a gondolat, hogy megtartsuk a mindennapos testnevelési órák gyakorlatát a távoktatás idején is. Itt az első oktatóvideó ismerősökkel: https://youtu.be/wSdgmyUrBSg

Az emberi szervezetnek szüksége van az állandó fizikai terhelésre. Így meg kell oldani, hogy odahaza, nehezített körülmények között is rendszeresen sportoljunk. A következő edzésprogramok ezt a minimális mozgásigényt hivatottak kielégíteni. Természetesen lehet ettől eltérő és nagyobb terjedelmű edzést is végezni. Ajánlatos különböző edzéseszközök (pl.: súlyzó, szobakerékpár, stb…) bevonása, amely színesíti a sporttevékenységet. A lényeg: MARADJ MOZGÁSBAN!

Az alábbi alapprogramban egy ötperces mozgássort állítottunk össze. Ennek kétszeri vagy négyszeri ismétlésével kapod meg a 10 illetve 20 perces feladatsort.

A helyszíni adottságok miatt négyféle testnevelési program készült: íróasztal melletti, lakáson belüli, teraszon és udvaron végezhető. Ezek elvégzését a Szülők igazolják le a testnevelő tanárok felé, minden héten. Ötperces edzést a diák akkor választhat, ha egyben a Szülőt is ráveszi, hogy csatlakozzék az edzéshez.

Testnevelési program (5-10-20 perc)

Helyszín: íróasztal mellett

Eszköz: háttámlás szék, 2db vizespalack, stopper

Időtartam: 5 perc, 10 perc, 20 perc

Intenzitás: alacsony

Sorozatok száma: 1,2,4

Gyakorlat

Ismétlésszám

Időtartam

Fej billentés előre-hátra, jobbra-balra

5x

20mp

Vállkörzés előre

5x

10mp

Vállkörzés hátra

5x

10mp

Karemelés oldalsó középtartás

5x

15mp

Karemelés mellső középtartás

5x

15mp

Karemelés hátra

5x

15mp

Törzsforgatás

mindkét irányba 5x

30mp

Oldalsó talajérintés

mindkét irányba 5x

30mp

Törzsemelés

10x

30mp

Váltott és páros lábemelés

10x

30mp

Lábemelések

10x

30mp