Botond-kupa

Az idei évben először rendezzük meg a kispályás labdarúgás új rendszerű házi bajnokságát, a Botond – kupát. A bajnokságot Botond atya tiszteletére rendezzük, aki hosszú éveken keresztül oltotta a diákságba a játék, a labdarúgás szeretetét, mindig szem előtt tartva a csapatsport közösségformáló erejét.

Osztályának 1971-ben, Pannonhalmán végzett diákjai nem csak a kupa létrehozói, de nagylelkű mecénásai is. A bajnokság rangját emelve szép díjakat ajánlottak fel az általuk adományozott különleges vándorserleg mellé. Így jutalmat kap a torna legjobb játékosa, gólkirálya, és legjobb kapusa.

2012 tavaszán a Botond – kupa és a Flóris – kupa párhuzamosan zajlik majd, jól kiegészítve egymást. A Botond-kupa nevezett csapataiban most csak olyanok szerepelhetnek, akik az osztályuk Flóris-kupa csapatainak nem tagjai. Így a két fronton külön szerepelve osztályonként többen is játéklehetőséghez jutnak, és a külön csapatban kölcsönösen buzdíthatják majd egymást a bajnokságokban.

Egy csapat nevezési létszáma 12 fő, 5+1 játékossal a pályán.

A Botond – kupa körmérkőzéses rendszerben, két csoportban zajlik majd a 7-11-es osztályok csapatainak részvételével. A csoportküzdelem után a két csoport azonos helyezésű csapatai döntenek az 1, a 3, az 5, és a 7. hely sorsáról.

A mérkőzések időtartama  2 x 15 perc. Döntetlen nincs, 5 perc hosszabbítás, majd ezután, ha nincs döntés, büntetők.  Győzelem 3 pontot, büntetőkkel 2 pontot, vereség 1 pontot ér. Ha nem áll ki egy csapat, 0 pont.

A díjakat Botond atya diákjai a tanévzáró ünnepségen adják majd át.