B 33 megyei eredmény

Szépen szerepeltek, a 4-6. helyen végeztek csapataink a pénteki kosárlabda B33 megyei döntőben Sopronban profi mezőnyben. Az első három helyezett csapat Sopronból bejutott  a regionális döntőbe, amelyet Pannonhalmán rendezünk március 11-12-én.

 

A B33, a 3:3 elleni kosárlabda játék, kb. 10 éve indult roppant népszerű önálló sportággá fejlődött játék. (2016-ban, a Riói Olimpián már  szerepel majd, mint új sportág...) Fél pályán, egy kosárra, három a három ellen játszanak 10 perces meccseket a csapatok.

Nehéz megméretés volt, mert sajnos az idei évtől az amatőr és a profi mezőnyt együtt versenyeztették. ( Két éve az amatőr kategóriában nyertünk B33 országos diákolimpiát.)

Három csapattal vettünk részt. 18 csapat indult megyénkben, három 6-os csoportban. Az első körből simán jutottunk tovább az egyenes kieséses szakaszba. Ott két csapatunk nyerni tudott, bejutva a legjobb hat közé, s így játszhatott a legjobb 3-ba kerülésért. Ide már rajtunk kívül csak egyesületi játékosokból álló iskolák csapatai jutottak be.  És ez már a mi felkészültségünknél  eggyel magasabb szint. NB1-es felnőtt és junior mérkőzéseken szereplő, tisztán profi  csapatokkal kerültünk szembe, és ugyan minimális különbséggel, de elbuktunk. Ez azt jelenti, hogy 4-6. helyen végezett két csapatunk is a megyében.