Atlétikasiker a Diákolimpia Pályabajnokságán

Biros-Borka

Május 25-26-án tartották a Diákolimpia Pályabajnokságának Országos Döntőjét. Iskolánkból hárman tudták magukat kvalifikálni a szinte kizárólag profi, igazolt versenyzőkből álló döntőbe. Biros Benedek, Borka Vince és Bálint egyéni rekordokkal 3., 6., 7., 8., ill. 11. helyezéseket értek el az erős mezőnyben. Atlétáink edzője és felkészítője Török Loránd tanár úr volt. Köszönjük neki a fáradságos munkáját.  Részletek alább olvashatók.


Az első napon az  V. korcsoportos Biros Benedek (10.a) 1500m-en óriási egyéni csúccsal 6. helyen ért célba. Ez egy fantasztikus eredmény, hiszen az iskola történetében a legjobb egyéni szereplés diákolimpiai futószámban 8. hely volt. Másik futónk a nyitó napon a VI. korcsoportban versenyző Borka Bálint (12.b) végzős diákunk volt, aki 400m-en faragni tudott pár tizedet valaha volt legjobbján, így bronzéremmel a nyakában távozhatott!
A második versenynapon Borka Vince (10.a) kezdte meg gimnáziumunk hírnevének öregbítését. Az V. korcsoportban 3000m-en állt rajthoz és új egyéni csúccsal a 11. helyen ért célba.
Borka Bálint 200m-en ezredekkel lemaradva az előtte beérkező 3 versenyzőtől 7. lett. Biros Benedek pedig 800-on szintén a 7. helyet szerezte meg, egyéni csúccsal.