A 10.B projekthete

December 12. és 20. között a 10.B osztály művészeti kurzuson vesz részt a gimnáziumban. Az órarendi tanítás helyett a diákok egy hétig három csoportban és témában dolgoznak: az osztály egy része fotukurzusra jár Philippe Brame fotóművész vezetésével, másik harmaduk színjátszást tanul, és projektmunkaként a december 19-i karácsonyváró éneklés színdarabját készíti el a színművész és drámapedagógus Sophie-Marie Bouts irányításával, végül a többiek pedig filmezést tanulnak, hogy rövidfilmet készítsenek Hartyándi Jenő (Mediawave) vezetésével. Részletek alább.

Az idei tanévben decemberben a B osztály, tavasszal az A osztály vesz részt a kurzusokon és készíti el a projektmunkákat. Taval október 17. és 22. között az akkori X.B (most XI.B) osztály vett részt ugyancsak a művészeti kurzusokon. Fotóik és az iskolát bemutató rövidfilmjeik mellett az október 23-ai iskolai ünnepély színdarabját készítették el A Pál utcai fiúk adaptációjával.

A gimnáziumban folyó művészeti munkáról Bubernik Eszter készített tanulmányt Ahol a művészeti nevelés az egekbe ér… címmel a Taní-tani Online oldalon.