Péntek esti beszélgetés Nagy Zoltánnal

Nagy Zoltán

2020. január 10-én, pénteken este 8 órakor a Díszteremben Gelencsér Gábor filmtörténész beszélget Nagy Zoltán filmrendezővel, akinek SZÉP CSENDBEN c. filmjét jan. 8-án, szerdán vetítettük. A beszélgetésen részt vesz a film operatőre és gyártásvezetője is. Képek itt a beszélgetésről.

A szerdai vetítés film előtt levetítettük a Pannonhalmi Gyermekjogi Szimpóziumra diákjaink által készített rövidfilmet a bántalmazásról NINCS KÉSŐBB címmel.

„A Szép csendben című film egy nagyon fontos kérdést feszeget: azt, hogy egy iskolában vagy egy intézményben mit tehetnek meg a felnőttek, és hogy mi a felelősségük azoknak, akik látják, hogy egy felnőtt átlép egy határt egy gyerekkel szemben” (Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő)

„A tanárnak hatalma van. A jófej, közvetlen, népszerű tanárnak is. Talán nekik van a legnagyobb, ellenük szólni lehetetlenség. És vannak tanárok, akik ezzel a hatalommal visszaélnek. A visszaélés áldozatainak nagyon nehéz segítséget kérni. Ha megteszik, gyakran nem hisznek nekik. Ha hisznek is, elbagatellizálják, ami történik vagy – ami a legrosszabb reakció – az áldozatot teszik felelőssé” (Csekeő Borbála, a Kék vonal pszichológusa)

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!