Különleges ajándékok

ajándékkészítés

Igazi kézműves házzá alakult át a Pannonhalmi Bencés Gimnázium december 11-én, szombaton. Szorgos kezek órákon át készítették az ünnepi meglepetéseket szeretteiknek. A karácsonyi ajándékkészítést immár mintegy harminc éve szervezzük meg a fiúknak az adventi időszakban.

Valamikor a nyolcvanas években indult, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend a karácsonyi ajándékkészítés. Czakó Tibor prefektus több mint tíz éve fogja össze a programot. Mint mondja, nagy öröm látni, ahogy a fiúk körbe ülik az asztalokat, és belefeledkeznek a munkába.ajándékkészítés

Idén is több foglalkozáson vehettek részt diákjaink. Egyebek mellett fatörzsgyertyákat és -angyalkákat faragtak, készültek fonalgrafikák, ördöglakatok, de lehetett illatos szappanokat önteni, és lehetőség volt üvegmarásra is. Csak egy dolog hiányzott – mondja Tibor. A mézeskalács-illat. Idén ugyanis a konyha leterheltségei miatt azt nem tudtak sütni. Így persze a szokásos „minőségellenőrzésre” se kerülhetett sor, a fiúk ugyanis rendre befalnak néhányat az elkészült figurákból – meséli nevetve.ajándékkészítés

Mézeskalács ide, vagy oda, a hangulatra idén sem lehetett panasz. Halk zeneszó és önfeledt beszélgetések mellett készültek a meglepetések. Az alkotásokkal aztán a szülőket, testvéreket, barátokat, osztálytársakat ajándékozzák meg a fiúk. És persze olyan is akad, aki a tanárának kedveskedik.

Czakó Tibor ma is őrzi, és használja azt a cserép ceruzatartót, amit egyik tanítványa készített neki több mint tíz éve. Hogy a fotókon látható alkotások pontosan kiknek készültek, nem árulhatjuk el, hisz akkor odalenne a karácsonyi meglepetés. Egyben azonban biztosak vagyunk, legalább olyan szeretettel fogadják majd a megajándékozottak, mint amekkorával a fiúk készítették.