Lantos Zoltán szólóestje

2010. október 4-én, hétfőn este 8-kor a bazilikában


LANTOS ZOLTÁN

(hegedű)

ad koncertet.


Lantos Zoltán a Zeneakadémián szerzett klasszikus zenei diplomát hegedű szakon. Már a főiskola évei alatt kísérleti és keleti zenével kezdett foglalkozni, majd 1985-ben ösztöndíjjal Indiába utazott, hogy klasszikus indiai zenét tanuljon. Nyolc és fél évig élt Indiában, tanulmányain kívül komponált és koncertezett.

 Miután 1994-ben visszatért Budapestre, tovább dolgozott improvizatív zenei világán, ötvözve a keleti zene és a kortárs európai jazz területén szerzett tapasztalatait. Azóta olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint Sebestyén Márta, Dés László, Dresch Mihály, Juhász Gábor és Horváth Kornél. Lantos Zoltán visszajáró vendégünk: saját együttesével, a Mirrorworddel tavaly az iskolai Szent Márton-napok záróakkordjaként adott emlékezetes koncertet.

 

Az utóbbi években nagyon sok jazz- és világzenei fesztiválon vett részt saját együttesével, illetve más együttesek tagjaként. Lantos Zoltán egy 5-húros hegedűn és egy különleges, a számára készült 5+16 rezonáns-húros hegedűn (tarangini) játszik.


Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!