KaráCsoki 2021

karácsoki 2021

Immár többéves hagyomány a KaráCsoki jótékonysági akciónk. Siska Gábor kezdeményezésére indult el társadalmi felelősségvállalásunk ezen formája. Egy-egy környékbeli, rászoruló családot támogatnak diákjaink, tanáraink egy csoki árával, 300 Ft-tal, vagy akár többel is. Idén öregdiákjaink is csatlakoztak: egy volt osztályunk öregdiákjai, sőt egyvalaki rendszeres anyagi támogatást ajánlott fel. Idén egy veszprémvarsányi családot támogatunk, ahol az apuka a volt élettársa fiait neveli.

A gyűjtés eredményeként a következő ajándékok és élelmiszerek kerültek átadásra:karácsoki 2021

A diákok gyűjtéséből ruházatot vettünk a fiúknak: kabát, pulóverek, nadrág, zokni és cipő. A fiúk elmondták, hogy nekik még soha nem volt új ruhájuk. Kapnak egy focilabdát is. Az apuka az ételek melegítésére mikrohullűámú sütőt kapott.  A fiúk olyan édességeket és más finomságokat is kaptak, amelyek számukra nem vagy nehezen elérhetők: minőségi csokik, desszertek, déligyümölcsök, sütemények, szaloncukor, Nutella stb.

A tanári adományokból vásároltunk élelmiszereket: gyorsan elkészíthető, félkész ételek, tisztálkodó és tisztító szerek, konzervek, ünnepi sütemény, praktikus háztartási kellékek, fűszerek, kakaó, kávé, tartós élelmiszerek stb.
A munkatársak nagylelkű adományai és az öregdiákok támogatása eredményeként a fiúk kaptak egy-egy tabletet. Erre egyrészt a tanulásnál van nagy szükségük, illetve ezt szerették volna leginkább.

A helyi étteremben rendeltünk számukra az egész ünnepek alatt elégséges készételt. Ezt egyik diákunk viszi el számukra szenteste napján, délben. Hogy rendes ebédet, vacsorát tudjanak enni.


Az adományokat kedden délelőtt, a hazautazás előtt, osztályonként egy-egy delegált diák és három prefektus – hagyományainkhoz híven ajándékcsomagnak elkészítve – vitték el számukra.