Juniális

Nevetéstől és a küzdelem zajától volt hangos 2021. június 11-én, pénteken a Pannonhalmi Bencés Gimnázium sportpályája. Ekkor tartottuk ugyanis a hagyományos juniálisunkat. A sportnapon a fiúk 20 játékban vetélkedtek. A legnagyobb közönségsiker a limbó volt. A legjobb diákunknak az alig fél méter magasságban lévő rúd alatt is sikerült „átpréselnie” magát.

Már reggel gyülekeztek diákjaink a sportpályánál. Aki nem a játékokban vett részt, szurkolni jött. A pálya mellől, a várfalról bíztatták társaikat, miközben a tanárainkból álló zsűri az erkélyről követte a küzdelmeket. Húsz „sportágban” mérhették össze tudásukat a fiúk. Persze a klasszikusok mellett, mint például a kosárlabda, különlegességek is akadtak szép számmal.

A hagyományos sorversenyen, ahol minden csapatban, minden osztályból volt egy-egy játékos a papírrepülő eregetéstől, a bicikli lassúsági versenyen keresztül - ahol a cél az volt, hogy utolsóként tekerjék le a távot a fiúk anélkül, hogy csak egyszer is a földre lépnének - a hangszálak tornáztatásáig akadtak feladatok. Apropó éneklés: el tudják képzelni, milyen az, amikor nyolc bencés diák összekapaszkodva, torka szakadtából énekli a Jégvarázs című mese betétdalát, hogy Legyen hó? Nem árulunk el azzal nagy titkot, ha leírjuk, feldobták az amúgy is jó hangulatot.

A sorversenyen túl egyebek mellett volt szkander és lábtengó bajnokság, birkózás, fekvenyomás. A közönség szerint azonban a legnagyobb izgalmakat a limbóverseny hozta. A szám győztese az alig fél méteres magasságban lévő rúd alatt ment át hiba nélkül. Erő, koncentráltság, egyensúlyérzék és persze hajlékony derék is kellett a nem semmi mutatványhoz. 

A sportnap végén pedig csoki, sütemény és torta várta a legjobbakat, amelyekből persze mindenki kapott. A sportnapot pedig egy mini teqball házi bajnokság zárta, amely végén az egyik asztalt ajándékba megkapta gimnáziumunk. Az erről készült beszámolónkat itt olvashatják.

Képes beszámolónk itt található.