Nyílt jogszakkör Steiner Attilával

Steiner Attila

2019. november 21-én, csütörtökön este 8 órakor az Asztrik-teremben Steiner Attila (Ph’01) Európai Uniós Kapcsolatokért Felelős Államtitkár tart nyílt jogszakkört a Magyarország ellen indított 7. cikkely szerinti eljárásról. Ebben a kérdésben Magyarországot Steiner Attila államtitkár úr képviseli a különböző egyeztetéseken, meghallgatásokon.

Steiner Attila a pannonhalmi érettségi után egy évet a Meschedei testvériskolánkban, majd a Corvinuson, a Firenzei Szabályozási Iskolában és a Német Szövetségi Biztonságpolitikai Akadémián tanult. Államtitkárként Magyarország érdekeinek legfontosabb képviselője az Uniós intézmények felé. Emellett a Paksi Atomerőmű igazgatósági tagja.

A hetes cikk szerinti eljárás megindításáról a Sargentini-jelentés alapján tavaly szeptemberben szavaztak az Európai Parlament képviselői. A mostani szakaszban az Unió azt vizsgálja, hogy valóban fennáll-e Magyarországon a jogállamiság sérülésének a veszélye. Ebben a kérdésben Magyarországot Steiner Attila államtitkár úr képviseli a különböző egyeztetéseken, meghallgatásokon. A nyílt jogszakkörön így első kézből értesülhetünk, hogyan is áll most és mi is a súlya ennek az ügynek az Unióban, valamint hogy milyen kérdéseket kap és milyen válaszokat ad hazánk az eljárás során.

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!