Imádságok terror idején

Mennyei Atyánk, aki a magad képére alkottál bennünket, alakítsd át az emberi szívben lévő haragot szeretetté, a vallásos vagy ideológiai fanatizmust pedig igaz istenkereséssé! Hallgass meg, Urunk!  

Urunk, ne engedd, hogy az emberi szív sötétje a történelmi igazságtalanságok vagy az egyéni szenvedések miatt elzárva maradjon a te világosságod elől! Hallgass meg, Urunk!
 
Atyánk, engedd be országodba a terror, a háború, a gyűlölet áldozatait. Szenvedésük és haláluk hadd legyen számunkra bátorságot adó tanúságtétel! Hallgass meg, Urunk! 
 
Vigasztalás Istene, aki ismered az emberi lelket és annak mélységeit, állj a gyászolók mellett, és ne engedd, hogy a kétségbeesés, a félelem és a bosszú elfedje előlünk a minden fájdalomnál erősebb reményt, amely tőled jön és hozzád vezet. Hallgass meg Urunk!
 
Mindenek Ura, Te jelen vagy minden emberi életben. Ne engedd, hogy a Te nevedben bárki is gyűlöletet szítson! Ne hagyd, hogy bármely vallás a szeretet akadályává legyen! Inkább adj nekünk értő, töredelmes szívet, amely minden emberben meglátja a Te arcodat. Hallgass meg, Urunk!