Flóris-kupa, amelyet még a főapát sem hagyhat ki

10.A

Az utolsó pillanatig bizonytalan volt, de végül – ha kicsit kevesebb csapattal is – de meg tudtuk tartani idén a Flóris-kupát. A Flóris atyáról elnevezett focibajnokságon 6 csapat mérkőzött meg egymással. Ezúttal a 10.A osztály nyerte meg a kupát. A Flóris-kupa a ’70-es évektől töretlen népszerűségnek örvend, gimnáziumunk egyik legfontosabb eseménye.

Egy rendkívül sportszerű Flóris-kupa volt az idei – mondta Barcza István igazgatóhelyettes. „Nagyon udvariasok, kedvesek voltak egymással a fiúk, semmi indulat nem volt a pályán”- fogalmazott. Az 5+1 fős csapatok körmérkőzésekkel döntötték el, ki kerül az elődöntőbe, onnan pedig a döntőbe. 

A mindent eldöntő meccsen a 10.A és a 11.B feszült egymásnak, ahogy az igazgatóhelyettes fogalmazott „iszonyú feszes” volt a mérkőzés. A döntőről senki nem akart lemaradni, a várfalról, a pálya mellől, az ablakokból is szurkoltak a szülők, az öregdiákok, a diáktársak, a tanárok és a szerzetesek. Még Cirill atya is megjelent a bástyán. A főapáti jelenlét is mutatja, hogy a focibajnokság gimnáziumunk egyik legfontosabb eseménye. Végül a rendkívül kiélezett meccs utolsó perceiben született meg az első gól, majd utána nem sokkal még egyet bevágott a 10.A, ezzel pedig el is döntötték a kupa sorsát.

A Flóris-kupát az 1970-es években, Flóris atya osztálya alapította. Azóta - a tavalyi évet leszámítva, amikor a járványhelyzet miatt nem lehetett megrendezni – minden évben megtartotta gimnáziumunk a bajnokságot. „Eddig két olyan csapat volt - a ’80-as években - amelyik háromszor is meg tudta nyerni a kupát. Ma már az is nagy szó, ha valamelyik osztály kétszer győz, mert mindig jönnek a fiatalabbak és leverik az idősebbeket” - mondta Barcza István.

A győztes csapat a kupán és az érmen túl a hagyományokhoz hűen egy focilabdát kapott. Ahogy korábban Flóris atya, most Hugó atya állt a bástya tetején, onnan ejtette le a labdát az eredményhirdetés végén. 

A kupán készült fotók itt tekinthetők meg.