A Pannonhalmi Bencés Gimnázium kulturális blokkjának kialakítása

A Pannonhalmi Főapátság EGYH-KCP-16-P-0085 azonosítószámú pályázat segítségével alakíthattuk ki a gimnáziumi kulturális blokkot, amely a gimnáziumi galéria és stúdió helyiségeit érinti. Támogtási összeg 22 500 000 Ft.

A galériában meg kellett oldani a mennyezeti csövek átvezetését, a korábbi testnevelői tanári falak elbontását. A külső terepviszonyokhoz mérve földszint alatti helyiség megvilágítását lehetővé tevő ablak elé félig beugró fal biztosít elrekesztési, tárolási teret. A tér egybenyitásával létrejött galéria új padlót kapott, kiállítótérnek megfelelő mobil világítást nyert. Az irányítható és sínben mozgatható lámpák több fajta elrendezésű kiállítást tesznek lehetővé. A megnyitó alkalmával például egy csónakot helyeztek el a tér közepén, miközben a falon a tárgyhoz kapcsolódó, róla különböző helyzetben és környezetben készült fotók voltak felfüggesztve. A térbe nyúló, azt támasztó két márványmintázatú oszlopot is felújítottuk.

A stúdióhelyiségek kialakítása jelentette a nagyobb munkát. Az egykor gimnáziumi zuhanyzóként működő teret alapjaiban kellett újjáépíteni. Új csövezést, falakat kapott. A falak, a padló és a mennyezet a stúdió igényeinek megfelelően akusztikai burkolatot kaptak. Az akusztikai tervezésnek megfelelően és az apátsági multifunkcionális teremhez illeszkedően igényes famunka borítja a helyiségek falait. A helyiségek: egy stúdió és két gyakorlóterem. A próbatermekben elsősorban pianínó gyakorlására lesz lehetőség. A stúdió összeköttetésben áll a nagyteremmel, illetve a mellette levő gyakorlóteremmel. A stúdióban és a próbatermekben is külön-külön, egymástól függetlenül úsztatott aljzat készült. A teremakusztikai viszonyok alapvető jellemzőjét, a helyiségek utózengési idejét is ideálisra állítottuk be. A helyiségek oldalfalára és mennyezetére akusztikai elnyelő és visszaverő felületeket helyeztünk el az optimális utózengési idő, valamint a kedvező hangenergia-eloszlás eléréséhez.

 1234

 

logó