Országos döntőben a kosárcsapat

Iskolánk kosárlabdacsapata az Országos Diákolimpián - az egyesületben nem igazoltak ún. amatőr bajnokságában - immáron hetedszer jutott be egymás után az Országos Döntőbe, amelyet Szent Benedek Napján Pécsett rendeznek majd.

 

Az utolsó lépéseket a pécsi végállomáshoz a soproni erdészeti Róth Gyula SZKI csapata ellen kellett megtenni. Két mérkőzés döntött a megyei bajnoki címről. Az első, ún. hazai meccsünkön elrontottuk a végjátékot, és 4 ponttal kikaptunk, bár az utolsó perc elején még egyenlő volt az állás. Jó lett volna a hazai pálya előnye, de, ugye, a mi termünk a minimális elvárásokat sem teljesíti, ezért Győrben kellett játszanunk. De ez csak magyarázkodás lehetne, ha a február 27-i visszavágón Sopronban nem tudtunk volna nyerni. Ez a siker nem akármilyen izgalmak között született, hiszen a rendes játékidő négy negyede után meccs 0-ra álltunk, azaz itt mi nyertünk 4 ponttal. Jöhetett a hosszabbítás 5 perce, felváltva estek a kosarak, és a végére maradt a 4 pont előny ide. Újabb hosszabbítás következett. De itt már csak egy CSAPAT, A QPAC maradt a parketten, ellenfelünk kifulladt, mi pedig - legyőzve a kétségeinket, fáradtságunkat - diadalmaskodtunk.

A számszerű eredmények:
Az első mérkőzés Győrben 85 : 89, a visszavágó, a soproni 2. hosszabbításos mérkőzésen (77 : 73, 88 : 84) 104 : 92 a QPAC javára!

A csapat tagjai:
Alföldi Péter , Belák Benjámin, Bozó Márk, Dávid János, Horváth Gergely, Krénusz Ákos, Lábady Balázs, Légrády Bálint, Nagy Kornél, Ratkóczy Péter, Salamon András, Silye Sándor, Stéger Domonkos, Tóth László és Kakasi Dávid jegyző
Erdőssy István testnevelő.

A felkészüléshez támogatást nyújtott az Új Európa Alapítvány a Segíthetek? MOL Tehetségtámogató Program keretében. Nem titkolhatjuk el azt sem, hogy kedves barátunk, Timo, a meccs reggelén imádkozott értünk, és utána felhívott minket, hogy elmesélje a képet, amit az ima közben látott. Ott, táncolt a csapat a mérkőzés végén a terem közepén. Beteljesült, hála legyen az Úrnak!