Emléktábla-avatás és szentmise Miksa atya emlékére Zalaapátiban

2013. június 8-án Zalaapáti Község önkormányzata, a BDSZ keszthely-zalai szervezete, valamint Miksa atya volt tanítványai (Ph ’72)megemlékező szentmisét tartottak és emléktáblát avattak Miksa atya, Zalaapáti szülötte emlékére. A szentmise főcelebránsa Asztrik főapát úr volt.

 


Főapát úr a szentmise homíliájában a tizenkét éves Jézusról szóló szakaszból kiindulva az idősebb generációnak a fiatalok iránti felelősségéről beszélt. „Olyan otthont kell teremtenünk fiataljaink számára a családban és az egyházban, ahová kamaszkori kalandozásaik és lázadásaik után is haza tudnak térni. Miksa atyának, aki az ifjúság fáradhatatlan nevelője volt, ez az üzenete ma nekünk.” – mondta Asztrik atya.
Miksa atya emléktáblájának leleplezésére és megáldására a szentmise végén került sor. A táblát annak a pillérnek a nyugati oldalán helyezték el, amelynek keleti oldalán Kroller Miksa, az utolsó zalavári apát, Miksa atya gyermekkori példaképének emléktáblája található.
Az ünnepséget követően Vincze Tibor polgármester úr tartott fogadást a vendégek számára, este pedig a gimnázium kórusa adott koncertet a plébániatemplomban Brandné Szabó Ildikó és Kiss Zsolt közreműködésével.