Tanári fogadónap

A tavaszi fogadónap a 7-11. évfolyam számára márc. 30-án, vasárnap lesz. Jelentkezni a Taninformon keresztül lehet az alább olvasható útmutató alapján márc. 28. péntek 12 óráig. A rendszert márc. 25. kedd 12 órára töltjük fel véglegesen. Aki nem tud bejelentkezni, kérjük, írjon emailt a gimnazium@osb.hu-ra. További tudnivalók lejjebb.

Az iskolánk és diákjaink szülei közötti kapcsolattartás egyik fontos eleme a tanári fogadónap.

A tanári fogadónapra évente két alkalommal kerül sor, az első, ill. a második félév közepe táján. A novemberi alkalommal az iskolát két részre bontjuk: szombaton jönnek a VII-IX. évfolyam szülei, vasárnap a X-XII-es fiúké; a második félévben pedig vasárnap együtt tartjuk a VII-XI. évfolyam fogadónapját.
Szombaton az osztályban tanító tanárok kb. 13.00 órától 17.30 óráig, vasárnap 9.00 és 17.30 között fogadnak. Egy szülőre általában 5-7 perc jut.

Melyik szaktanárokhoz menjünk? Fontos, hogy azokból a tárgyakból, amelyekből a fiúknak nehézsége van (azaz negyedévkor rossz jegyet kapott, vagy amelyet nem ért), felkeressék a tanárokat. A négy év alatt fontos volna, hogy a fiúkat tanító összes tanárral találkozzanak, továbbá érdemes beszélni azokkal a tanárokkal, akik tárgyával fiuk a jövőben komolyan foglalkozni szeretne (fakultáció XI. osztálytól, esetleg pályaválasztás).
A fiúk osztályfőnökével minden alkalommal fontos beszélni, mert ő látja a diákok fejlődését, s ilyenkor érdemes tisztázni a zsebpénzzel kapcsolatos ügyeket is.

JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ

 1. A Taninformban személyes felhasználónévvel és jelszóval rendelkező szülők tudnak időpontot foglalni a tanári fogadónapra. A bejelentkezés után a „Főmenü”-ben, a „Szülők” menüpontban rá kell kattintani a „Fogadónap” modulra.

2. Egy táblázat jelenik meg, amelyben a diákot tanító pedagógus neve és tantárgya mellett az olvasható, hogy melyik teremben/szobában fogadja a szülőket és milyen időpontokban. A táblázat fölött található legördülő menüből ki lehet választani egy-egy tanárt, s akkor csak az ő időpontjai jelennek meg. A még szabad helyekből lefoglalni egyet a „Jelentkezés” oszlopban található négyzetre kattintva lehet. A kiválasztott időpont megjelenik a táblázat jobb oldalán, és a továbbiakban ide gyűjti a rendszer a kiválasztott időpontokat. Amennyiben az osztály prefektusának nincs külön kiosztott helye és időpontja, akkor ő az osztályfőnökkel együtt fogadja a szülőket.

3. FONTOS! Minden egyes lefoglalt hely után nyomjuk meg a „mentés” gombot! Miután végeztünk, érdemes kilépni a rendszerből, majd újra belépni, hogy ellenőrizzük, minden időpontot rögzített-e a program.