Adjuk tovább közösen az élményt! – támogasd a Teleki-terem felújítását

Gyöngyössy

Ide tették a diákotthon első televízió készülékét, itt gyűltek össze a diákok, hogy végigizgulják a rádióközvetítést a legendás, 6:3-as angol-magyar mérkőzésről, és ebben a teremben tartottunk először Öregek Napját a szociális otthonban élő idős szerzeteseknek.  A Pannonhalmi Bencés Gimnázium egykori díszterme, a Teleki-terem, amely diákmoziként is működött, számos emléket őriz. Szeretnénk, ha a diákok következő generációi is sok közösségi élménnyel gazdagodhatnának itt, de ehhez korszerűsíteni kell a termet.

A Teleki- és az ebből később leválasztott Gyöngyössy-terem is, az évtizedek során többször szorult felújításra. Elődeink mindig igyekeztek a hangulatát megőrizve, a kor kihívásainak megfelelően korszerűsíteni a helyiséget. Több mint ötven éve nagy szó volt, hogy az általános felújítás mellett, új xenonlámpás vetítőgép és szélesvásznú mobil vetítő fal került a terembe. Az 1980-as években pedig nyugatról ajándékba érkezett egy normálfilm vetítő és új hangosító berendezés.

Most, 2023-ban újabb nagy munka áll előttünk. Ismét felújításba fogtunk. A tervek elkészültek, a kivitelezésükhöz azonban segítségre van szükségünk. Gimnáziumunk saját erőforrásaiból nem tudja előteremteni a munkálatokhoz szükséges

7 millió forintot,

összefogással azonban sikerülhet.

Amennyiben Te is részt vennél a megvalósításban és lehetőségeid engedik, felajánlásodat szeretettel várjuk a Pannonhalmi Bencés Gimnázium Közhasznú Alapítvány számlájára:

CIB Bank: 10700031-67894792-51200002

Közlemény: Gyöngyössy-terem (név, osztály)

A tantermekben az audiovizuális eszközök modernizálását, a bútorzat felújítását, árnyékolás és klíma beszerelését, a falburkolat és parketta megújítását tervezzük.  A korszerűsített tereket közösségi és oktatási célokra is használjuk majd.

Hálásan köszönjük támogatásod a pannonhalmi bencés diákok, a tanári kar és a szerzetesközösség nevében!